HUMANITARČEK
... ker verjamemo v dobro

Na ta ponedeljkov dan, po prvi adventni ali čisto navadni nedelji, si pričarajmo nazaj tisti »tapravi« čar decembra z božičnim venčkoms čisto preprosto nalogo. Ni pomembno, ali smo advetnoljubi ali ne, ali smo kristjani, atesiti ali nekaj povsem tretjega ... Vsak od nas se ob vonju smrekovine spomni na božično drevo, na božični čas in na tisto toplino, ki jo ima samo mesec december.


Ni pomembno, ali bomo na njem prižigali svečke vsako nedeljo ali pa nam bo predstavljal le okras. Tudi če ga že imamo - sedimo z domačimi in izdelajmo še kakšnega...


Pojdimo v gozd po nekaj smrekovine – sami, s pratnerjem, z družino ali prijatelji. Z malo volje, toplega čaja, žice lahko naredimo domiselne dekoracije.


Morda naši venčki ne bodo imeli geometrijsko pravilnih normativov, bodo pa izdelani ročno in s srcem ... Za tiste, pri katerih so ročne spretnosti malo bolj okrnjene – naredite samo snop, ki ga okrasite .. Pomembno je, da to počnete skupaj z ljudmi, ki vam nekaj pomenijo in da se združite v skupnem ustvarjanju.


Izdelajmo dva. Enega zase, v kolikor ga še nimamo, in enega za nekoga v naši bližini, ki si ga sam ne zmore več izdelati. 


Zvečer mu ga odnesimo osebno ali pa mu ga preprosto postavimo pred vrata (s sporočilom ali brez). Lahko pa kakšen venček odneste tudi v Zavetišče za brezdomce in ga pustite pred vrati.


Slikice nam pošljite po Fb ali na humanitarcek@gmail.com in z veseljem jih bomo objavili.


Za moške: ste poskusili kdaj imeti čisto "moški" venček iz pločevinastih pokrovčkov vašega najljubšega hmeljskega derivata?


KAJ BOMO POČELI MI? 

Že zadnjih 14 dni smo pridno izdelovali venčke iz kokic (ja, pravilno ste prebrali) in danes lično zapakirani potujejo na 10 domov starostnikov nekje v pohorskih gozdovih. Ravno tako smo se odločili polepšati praznike bolnikom v UKC Maribor... 
NEKAJ LANSKIH NAMIGOV (bili ste res izvirni)

- iz CDejk

- iz pomarančnih lupin

- iz kavnih zrn

...BLIŽINA BOŽIČA  4. 12.2017


Več ...

GLASBA: Ditka - Ne bodi kot drugi