GRDE BESEDE ZA LEPE GESTE 13.12.2017


Več ...

Kolikorat na dan na uide kletvica? Grda beseda? Kolikokrat se pošiljamo drug drugega v vse mogoče anatomske in neanatomske ​dele telesa? 


Današnji dan je prvi v tem mesecu, ko se bomo zavestno poskusili vsem tem besedam izogniti ... A ne le kletvicam - izgniti se bomo poskusili tudi tistim povsem lepim besedam, ki pa z določeno intoncijo, pogledom ali v določenem trenutku dobijo negativen pomen, zabolijo ...Beležimo si vsako takšno besedo - zaradi nas samih ... Naj bo to na listku papirja, ki ga nosimo v zadnjem žepu naših kavbojkah ali v beležki našega iphona ... Pomembno je le, da zavestno poskušamo zmanjšati oz. izničiti število teh besed ... In za vsako, ki nam uide preko ustnic si zdajmo eno "kazen" ... Nekdo bo za vsako vrgel v "dobrodelnega pujska" 0,5€ ali kupil par toplih nogavic ... Drugi pa lahko vsako takšno besedo izniči z nasmehom  - ena grda beseda = 3 nasmehi tujcem ...


Današnja akcija ni akcija, ki se konča ob polnoči ... Ampak ena tistih, za katero srčno upamo, da boste ob njej vztrajali do konca meseca ... In še dlje ..MI BOMO:

za vsako grdo besedo kupili en par nogavic za brezdomce
HUMANITARČEK
... ker verjamemo v dobro