KNJIGA V SVET 20.12.2017


Več ...

Koliko knjig vam leži po stanovanju, ne da bi jih v zadnjih letih sploh odprli? Nekoč ste jih prebrali, a ponovno jih ne boste ... Zdaj se na njih nabira prah, namesto da bi potovale po svetu in s svojimi zgodbami obkrožale razvesljevale ljudi. Humanitarček se je tako 3. 12. 2013 priključil največji organizaciji BOOKCROSSING, ki v Sloveniji še ni našla svojih privržencev v pravi meri, medtem ko je po tujini to eden najbolj razširjenih načinov potovanja knjig.


VEČ O BOOKCROSSINGU SI POGLEJTE V PRISPEVKU

https://www.youtube.com/watch?v=Li3jG5Nny-c

KAKO SE PRIKLJUČIŠ TI?


1. izberite knjigo in vanjo napiši lepo misel

2. natisnite si priloženo datoteko (klikni tukaj)

3. knjigo registrirajte na www.bookcrossing.com, saj ji boste le tako lahko sledili po svetu. V kolikor pa vam to ne uspe, lahko knjigo izpustite tudi brez BCID številke, vendar ji potem na njenem potovanju ne boste mogli slediti.

4. knjigo označi in jo izpusti.  Označi, kje si knjigo spustil na njihovi strani (make release note)  

5. postani del naše skupnosti Kje »izpustiti« knjigo? 


Kjerkoli, kjer je frekvenca ljudi velika – v najljubši kavarni, na avtobusu ali vlaku, v čakalnici pri zobozdravniku, lahko pa jo preprosto podarite nekomu, ko čakate na postaji ...


Lahko pa se akciji pridružite tudi tako, da v svojem okolju vzpostavite BOOKCROSSING TOČKO, ki bo služila kot mesto, kjer se bodo tudi po koncu akcije BREZPLAČNO menjale knjige ... Za datoteko za označitev BC točke klikni TUKAJ:


Današnji dan je namenjen temu, da vrnemo knjigam, na katerih se nabira prah, življenje ...  


Javite nam tudi VAŠO BC točko ... In nas obvestite, če ste kakšno od "naših" knjig ulovili...

SEZNAM OBSTOJEČIH


NOVO: Humanitarcek je s pomočjo Mojster Vran-a izdelal tudi posebne hišice, ki služijo kot začasna pribežališča za knjige ... V kolikor bi želeli hišico postaviti v svoji bližini, nas kontaktirajte ...


HUMANITARČEK
... ker verjamemo v dobro


GLASBA: All for one