Obljuba za Klaro K.

By: NinnaK

HUMANITARČEK
... ker verjamemo v dobro


IZPOLNI OBLJUBO 28.12.2017


Več ...

V 28 dnevu naše akcije se bomo spomnili na vse hitro, netehtno ali pa morda povsem resno izrečene obljube - za kavo, za skupno popoldne, za pomoč pri pleskanju stanovanja ... Morda na obljubo "saj bom poklicala", ki smo jo dali nekje sredi nakupovalnega središča dolgoletni prijateljici, s katero smo že davno izgubili stike ...


Kaj pravzaprav pomeni beseda obljuba? Obljubiti nekaj? Pomeni to, da storiš nekaj, kar si obljubil ali samo razmišljaš o tem, da bi storil obljubljeno? Mogoče samo to, da si nekaj želiš, kar ne moreš narediti ali pa si le želiš in tega enostavno nočeš ali je pretežko narediti? Je obljuba nekaj, kar že v naprej veš, da nikoli ne boš izpolnil iz kakršnihkoli razlogov?


Pomeni obljuba to, da se boš potrudil narediti nekaj, kar si obljubil? Če uspeš lepo, če ne, pač ne? Ima obljuba časovni okvir? Kako veš, da je obljuba bila/bo izpolnjena, če tega nima? Se obljube merijo? Imajo rok trajanja? Imajo kakšen pomen?


Zakaj ljudje obljubljamo, če obljub ne držimo, če te nimajo časovnih okvirov in če se jih ne potrudimo izpolniti? Je res, da obljuba dela dolg? Pomeni neizpolnjena obljuba nespoštovanje? 


Mislim, da je obljuba nekaj, čemur moramo ostati zvesti in jo izpolniti. S tem izrazimo spoštovanje do osebe, ki smo ji nekaj obljubili, predvsem pa kredibilnost samemu sebi. Se motim? In na koncu? 


Je potem neizpolnjena obljuba laž? 


Zakaj bi nekdo dajal lažne obljube? Kej jim ljudje verjamemo? Najverjetneje, saj stanejo pač nič, kajne? Gre samo za moralno obveznost, ta pa tako in tako  nima posledic?


Tako danes v tem dnevu akcije poiščimo 3 obljube - lanskega, predlanskega leta ... obljube, ki jih nismo imeli časa izpolniti in nekomu izkažimo spoštovanje na tak način ... In če nas nekdo pogleda začudeno "zakaj pa ravno zdaj?" preprosto skomignimo z rameni, se nasmehnimo in odgovorimo "december je ... in sem se spomnil/a nate" ...


IN POTEM: Svoje izpolnjene obljube in občutke nam strnite spodaj ...